Začněme omáčkou: smícháme nadrobno nasekané ořechy s drcenou cibulkou, česnekem a rostlinným olejem, posolíme a okořeníme. Jakékoli ořechy budou fungovat, ale je nejlepší použít několik typů; například vlašské, mandle, arašídy a lískové ořechy. Aby omáčka měla výraznou chuť, je vhodné oloupané ořechy opražit. Připravená omáčka bude mít pastovitou…
Složení: 1 kg kuřecích křídel300 ml sójové omáčky3 lžíce protlaku0,5 lžičky mletá červená paprika3 lžíce medu Příprava: U křídel odřízněte poslední část a smíchejte s marinádou: nejprve provařte soj. omáčku s pepřem, protlakem a medem – asi 5 minut.Nechte marinovat alespoň 2 hodiny (můžete přes noc).Vložte křídla do…
Tento recept je ideální když je váš čas velmi omezený. Při setkání s kiwi se jakékoli maso stává křehkým. Budeme potřebovat: 5 kg jakéhokoli masa, 1,5 kg cibule (zelené) cibule, 1 kg cibule (červené), 4 lžíce rostlinného oleje, 3 sklenice vody, čerstvé bylinky, 1,5 středního zralého kiwi ,…
Brambory tandoor budou skvělým doplňkem jídelního lístku masa nebo ryb. Recept je základní: malé oloupané brambory jsou zabaleny do fólie, umístěny na mřížovou polici a spuštěny do tandooru. Přibližná doba pečení je půl hodiny. Poté se zelenina vyjme a zbaví alobalu, položí na misku, osolí, zalije olivovým nebo…
Nakrájejte na velké kousky a dochuťte podle libosti; hlavní věcí je nepřehánět to se solí a zdržet se používání octa: je lepší jej nahradit rajčatovou nebo citronovou šťávou. Nezapomeňte na cibuli – maso velkoryse zakryjte tenkými kroužky. 4-5 hodin je dost na to, aby bylo hovězí maso nasycené…
Nakrájejte vepřové maso na kousky 4–5 cm. Na každý kilogram masa: nakrájejte 100g cibule, přidejte suché bylinky, mletou červenou papriku dle chuti (asi půl čajové lžičky), vymačkejte čtvrtinu citronu, přidejte 2-3 lžíce rostlinného oleje. Zamíchejte s marinádou a nechte 2 až 6 hodin. Špízy pečte v tandoori, dokud…